Sinne yoga

Yoga versterkt je lichaam, brengt meer balans in je leven, zorgt voor een betere doorbloeding, yogatijd_kampen_2vermindert spanning, maakt je bewust van je lichaam, zet je gedachten even stil, maar is bovenal een moment alleen voor jou…

Yoga is, wat mij betreft, het oudste systeem van persoonlijke ontwikkeling in de wereld. Yoga gaat over bewustwording van jezelf en daarin neem je het lichaam als uitgangspunt. Door met aandacht je lichaam te voelen en te oefenen vergroot je je innerlijke bewustzijn. Je krijgt inzicht in de wisselwerking tussen denken en voelen en leert signalen zoals stress en vermoeidheid  eerder herkennen. Een beter contact met jezelf helpt je om met meer aandacht en plezier in het leven te staan.

In deze wereld zijn we gewend om vooral ons verstand te gebruiken. Yoga maakt je meer bewust van je lichaam en je gevoel. Zodat je deze drie in balans kunt brengen en in kunt zetten om je leven richting te geven.

Sinne yoga

Er zijn veel verschillende soorten yoga. De yogalessen die bij Yogatijd worden gegeven zijn Sinne Yoga lessen. Sinne yoga is een vorm van yoga die tussen de intensieve Power yoga en de ontspannende Hatha yoga inzit. En daardoor heel toegankelijk voor iedereen.

Tijdens de Sinne yogales is er aandacht voor ademhaling, lenigheid, kracht, balans en ontspanning. De zonnegroeten vormen en belangrijk onderdeel van de les, deze verbinden de yogahoudingen (asana’s) onderling in een zachte dynamische flow. Door het combineren van zonnegroeten met andere houdingen, is Sinne yoga een variabele, uitdagende vorm, maar is er ook de mogelijkheid om in te spelen op persoonlijke ‘klachten’.

facebook_yogatijd