De docent

Mijn naam is Claudia Kolk, ik ben 38 jaar, woon in Kampen en in het dagelijks leven ben ik moeder, partner, heb ik een coachingspraktijk en een baan als communicatieadviseur. Ik beoefen al jarenyogatijd_kampen_docent_1 yoga en merk hoeveel yoga voor mij doet. Yoga heeft mij veel gebracht. Yoga geeft mijn onder andere de tools om mijn energie beter te regelen. Yoga is natuurlijk geen wondermiddel. Uiteindelijk moet je het zelf doen. Yoga kan je wel helpen om aandacht te hebben voor datgene wat we vaak vergeten. Ik wil graag mijn enthousiasme en kennis van yoga, stressreductie en de mooie kanten van het leven overbrengen en ik hoop daarom dat je zelf komt ervaren hoe Yogatijd jou kan helpen.

De opleiding
Door de ‘basisopleiding Yoga-docent’ heb ik mijn beleving en kennis van yoga verdiept en verbreed. Tijdens deze opleiding heb ik geleerd hoe ik een les kan samenstellen en geven.Daarnaast heb ik veel geleerd over de anatomie van het lichaam en wat de yoga-houdingen voor je lichaam doen. Ik heb kennis gemaakt met de yogavormen Poweryoga, Sinne Yoga en Hatha yoga. In juni 2012 heb ik mijn diploma behaald en mag ik mijzelf Sinne yogadocent noemen.
In mei 2013 heb ik het tweede jaar van deze opleiding afgerond. Tijdens dit jaar heb ik me verdiept in Hatha yoga, chakra’s en ademhaling en ben ik ook Hatha yogadocent.

Diverse cursussen en workshops
Daarnaast heb ik diverse cursussen en workshops gevolgd op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zoals NLP en de Transpirit intensive. Voor de yoga volg ik aanvullende trainingen en cursussen die me breder scholen. Zo volgde ik in 2013 een retraite waarbij ik onder andere meer leerde over Qiqong (de chinese yoga) en ik naar Nepal voor een yoga- en boeddhisme reis waar ik Vinyasa yogalessen volgde bij Heather Elton. In 2015 heb ik de training Hartcoherentie voor yogaleraren afgerond. Daarnaast lees en experimenteer ik zelf veel met allerhande technieken die die harde kanten van het leven zachter maken.

Lichter Leven
In april 2016 ben ik gestart met het ‘Lichter leven’ programma. Een programma om (nog meer) in balans te komen op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel vlak. Een cursus gebaseerd op 33 diverse methodieken. Zowel moderne methoden als de Wim Hof methode (Iceman) de SIYLI methode (Google), NLP, EFT, Shamballah en Reiki als traditionele methoden als: Advaita Vedanta, Yoga, Vipassana- en andere Meditatie vormen, Noord Amerikaans Sjamanisme, Tibetaans Boeddhisme, Zen Boeddhisme en het werk van diverse leraren als Eckhart Tolle, Deepak Chopra, Thich Nath Hahn en vele anderen.

Coachopleiding
In oktober 2016 startte ik met de opleiding tot transformatiecoach. Als transformatiecoach leer ik je zowel fysiek, emotioneel en spiritueel te ervaren en mentaal te snappen hoe je een gelukkiger, bevredigender en voorspoediger leven krijgt. Een leven dat absoluut anders is dan daarvoor. Als Transformatiecoach kan ik je helpen met het oplossen van trauma’s, burn-outverschijnselen en blokkades. En ik help je om terugvallen in de toekomst te voorkomen. Je bent daardoor in staat het leven weer op te bouwen en in balans te komen, van jezelf te houden en een positieve kijk op de wereld te hebben. Daarnaast kan ik je door het lichter leven traject begeleiden. Het Lichter leven traject is een persoonlijke reis waarin we samen op zoek gaan naar wie je werkelijk bent en wat je (verborgen) passie is. Je neemt afscheid van belemmeringen, irreële angsten en destructieve patronen en we halen de beste versie van jezelf tevoorschijn. Je laat je leven minder beheersen door je gedachten, gaat meer genieten van het nu, jezelf en anderen. Je voelt meer (zelf)liefde, compassie en geeft je leven vorm naar je passie.