Bedrijfsyoga

Tired business people sitting in yoga pose at office.Steeds meer bedrijven beseffen dat een tevreden medewerker een tevreden klant betekent. Een tevreden medewerker is een medewerker die volledig zichzelf kan zijn. Niet een wandelend hoofd dat een kunstje uitvoert van deadline naar deadline, maar een mens die ontspannen is en in contact staat met zichzelf en zijn of haar omgeving. Deze medewerkers zitten wat mij betreft in een flow waarin hoofd, hart en buik elkaar versterken en optimaal samenwerken.

Wat zou het voor jou of jouw organisatie betekenen als medewerkers lekker in hun vel zitten en optimaal kunnen presteren vanuit een ontspannen houding? Hoe zou jouw organisatie eruit zien als collega’s en klanten elkaar vanuit openheid elkaar tegemoet treden? Speciaal voor bedrijven, scholen en organisaties biedt Yogatijd Kampen op maat gemaakte yoga- en mindfulness-workshops eventueel gecombineerd met specifieke stressreductietrainingen. Jij en jouw collega’s leren hiermee beter ontspannen en zitten beter in hun vel, zowel lichamelijk, mentaal als emotioneel.

Meer werkplezier

Yoga kent vele simpele, praktische en leuke toepassingen die onder andere helpen het werkplezier van je medewerkers te verbeteren. ​​Zo kan yoga  worden ingezet om de dagelijkse spanning van je af te laten glijden. Ik kan bijvoorbeeld lessen aanbieden waarin we met specifieke fysieke probleemzones aan de slag gaan die het werk  met zich meebrengt. Denk bijvoorbeeld aan nek-en schouderklachten en lage rugklachten of we gaan aan de slag met het thema samenwerken en evenwicht (balans).

Ontspannen werken

Met yoga en mindfulness (meditatie) geef je je medewerkers de mogelijkheid om weer eens opnieuw te kijken naar hoe ze werken. Is de manier waarop we ons werk of klus doen nog wel een efficiënte manier? Kunnen we op een andere manier met stress omgaan? Klopt de manier waarop we reageren nog wel of is een andere houding of reactie passender? En hoe brengen we met kleine veranderingen en oefeningen meer plezier en rust in ons werk.

Door mijn jarenlange ervaring in het bedrijfsleven weet ik hoe belangrijk het is om deze tools op een toepasbare en leuke manier aan te reiken passend bij de cultuur van het bedrijf. Dit kan in de vorm van een serie lessen, als workshops, als onderdeel van een vitaliteitsprogramma, een brainstormdag of afdelingsdag en in de vorm van coaching om er maar eens een paar te noemen.

Aarzel niet! Mocht je geïnteresseerd zijn wat ik kan betekenen voor je bedrijf, ik kom graag vrijblijvend langs om mezelf voor te stellen en samen te kijken naar wat voor jouw bedrijf een leuke en goede invulling zou zijn.