Praktisch

Beperkingen
Informeer voordat je yogalessen gaat volgen de docent over eventuele lichamelijke beperkingen, zwangerschap of blessures. Hier kan rekening mee worden gehouden tijdens de yogales. Iedere yogaleerling beoefent yoga op eigen risico. Als je twijfelt, overleg dan met je huisarts of specialist of je aan yoga kunt doen.

Kom op tijd
Het is belangrijk om op tijd te komen. Probeer uiterlijk 5 minuten voor aanvang van de les aanwezig te zijn.  Mobiele telefoons moeten worden uitgezet tijdens de les. Tassen, telefoons en andere bezittingen kunnen op de bankjes in de zaal worden gelegd.

Eigen yogamat
In verband met de hygiëne is het belangrijk om je eigen matje te gebruiken. Deze kun je kopen bij Yogatijd.

Kleding
Zorg dat je tijdens de les losse, gemakkelijke (sport)kleding draagt. De yogaoefeningen worden (bij voorkeur) op blote voeten gedaan. Extra sokken en een extra trui of vest zijn prettig tijdens de warming-up en de ontspanning aan het einde van de les om je lichaam warm te houden.

Eten
Eet niet teveel voor de les. Een volle maag kan niet prettig zijn bij de oefeningen. Drink wel voor en na de les veel water om de afvalstoffen die vrijkomen, af te voeren.

Ken je grenzen
Oefen altijd binnen je eigen grenzen, vergelijk jezelf niet met een ander, het gaat erom wat jij doet en voelt. Doe de oefeningen met aandacht, dat is veel belangrijker dan hoe ver je komt. Yoga hoort geen pijn te doen, zorg goed voor jezelf. Als een oefening te lang duurt of niet prettig voor je is, stop er dan mee en ga rustig staan of zitten.

Laat het weten als je niet komt
Als je een keer niet komt, laat het de docent dan weten, bij voorkeur door middel van sms/whatsapp, maar je kunt ook bellen of mailen. Wanneer de docent door omstandigheden geen les kan geven, wordt indien mogelijk vervanging geregeld. De yogales kan dan net iets anders zijn dan je gewend bent. Mocht een les niet door kunnen gaan, dan hoor je dit zo snel mogelijk.

Vragen
Heb je naar aanleiding van een les nog vragen, dan kun je na de les of later per mail of telefoon altijd contact met me opnemen.